Är du på jakt efter ett nytt TV abonnemang. Då kan det vara värt att se dig omkring ordentligt på marknaden innan du tar dig för och tecknar upp dig på ett nytt TV abonnemang då de allra flesta kommer med en bindningstid på 24 månader. Det finns en mängd olika saker att ha i åtanke när du ska välja rätt typ av abonnemang och vi kommer i denna artikel att vägleda dig hur du försäkrar dig om att hitta rätt i TV-djungeln. 

Hur du enklast jämför TV abonnemang

Det allra enklaste sättet att jämföra TV abonnemang är att surfa in på en jämförelsesajt likt www.tvabonnemang.nu som fokuserat på att lista och jämföra alla Sveriges främsta TV abonnemang. På så vis kan du läsa kompletta recensioner och få ta del av såväl för- och nackdelar. Något som du sällan presenteras för om du surfar in på TV-leverantörens egna hemsida. 

Saker som du bör kika på när du ska välja rätt abonnemang är bland annat:

  • Kanalutbud
  • Pris
  • Kampanj
  • Kan det levereras hem till mig?

Kanalutbud är av förklarliga skäl något som är viktigt att kika på. Många av TV-leverantörerna har väldigt lika utbud och är du en person som endast kollar på 1an – 10an så kan du vara trygg med att de allra flesta TV-leverantörerna har de kanalerna som bas i sitt utbud. Om du däremot är en sportfantast eller föredrar att kolla på långfilmer eller på Kardashians på TLC så är det desto viktigare att kolla lite extra noga.

När det kommer till sport-licenser så har de en förmåga att hoppa mellan leverantörerna, på så vis får du se till att inte binda upp dig på ett långt abonnemang med exempelvis en aktör som enbart visar tidigare Viasats kanaler men inte tidigare Canal Digitals. Fördelen är att de två markant största TV-leverantörerna under 2020 gick samman och bildade det nya varumärket Allente. Operatörerna som gick samman var Viasat och Canal Digital. De har ständigt varit ärkerivaler på marknaden och slagits om att stå för största marknadsandel och ständigt ha de bästa sporträttigheterna när det kommer till ligor som Champions League och NHL. 

Pris är förstås en viktig aspekt att ha i åtanke och faktum är att just nu så har Telenor i skrivande stund det lägsta priset på deras basutbud som endast kostar 199kr/mån de 12 första månaderna. Många av TV-leverantörerna har ofta en rad olika kampanjer och erbjudanden för dig som blir ny kund och väljer att binda upp dig på ett abonnemang på mellan 12 – 24 månader. 

Något som är viktigt att ha i åtanke är att kolla upp så att TV-leverantören kan leverera TV-kanaler hem till dig. Alla har inte fiber indraget eller möjlighet att sätta upp en parabol. Slå därför in din adress på deras hemsida så kan du enkelt se om det går att få deras TV-paket hem till dig.