Vi köper din mobil – så här fungerar det

Värdera – Skicka – Få betalt

Säljamobil.com grundades 2019 och vår specialitet är återanvändning och återvinning av modern elektronik med fokus på hög servicegrad och säkerhet. Vår företagsidé baseras på att vi köper din mobil för att sedan sälja den vidare i begagnat format.

Saljamobil.com är en dottersajt till Saljluren.se – Sveriges enda oberoende inköpare av uttjänt elektronik från myndigheter, företag och privatpersoner. Vi raderar data, renoverar samt återställer mobilen vi köper från dig till så gott som nyskick.

Produkterna får sedan ett andra liv hos en ny användare. På så sätt tas elektroniken hand om i sin helhet och stora resurser sparas. Resurser som – för din del – dessutom omvandlas till kronor och ören.

Låt oss köpa din mobil; det är bra för både ekonomin och miljön

1. Välj telefon

2. Skicka in din telefon

3. Få betalt

Varför vi köper din mobil

Kul att du har hittat till oss på Säljamobil.com – vi har mångårig erfarenhet inom inköp, återbruk och försäljning av mobila enheter, framför allt telefoner och surfplattor. Vi erbjuder både prisgaranti och marknadens bästa inbytespriser. Jämfört med våra konkurrenter är vår värdering mer träffsäker och våra priser betydligt bättre.

Hos oss får din telefon alltid ett nytt liv då vi säljer vidare 100 % av alla telefoner vi tar emot, fast först efter att vi har fräschat upp, besiktigat samt kontrollerat kvalité och funktion på enheten.

Utvecklingen av vår elektronik de senaste tjugo-trettio åren har gått lavinartat framåt, vilket ju får ses som väldigt positivt. Men med denna utveckling har det även kommit väldigt mycket elektronikskrot som står och skräpar i förråd, på vindar, och som ligger i byrålådor i våra hem och på våra företag.

Kanske har man inbillat sig att ”någonting kan vi säkert använda den/det till”, men man kommer aldrig till skott utan telefonen blir liggandes där den är. Tillsammans med oss så bidrar vi till en renare och bättre värld genom att minska konsumtion av ny elektronik, bara genom att vi köper din mobil och sedan återbrukar den till en ny konsument.

Värderingsprocessen innan vi köper din mobil

När vi köper din mobil krävs det att du inleder processen med ett par enklare åtgärder. Därefter skickar du in din mobil till oss så att vi kan värdera den och betala dig.

Det är dock viktigt att du förstår att vi använder oss av två värderingsprocesser: en som är automatisk och en som utförs av våra experter.

1. Uppskattning (automatiskt pris)

Det uppskattade säljpriset är det pris du får presenterat för dig genom att knappa in information om din telefon på vår sajt. Genom att välja telefonmodell, operatör samt markera hur sliten din mobil är kan vi ge dig en uppskattad värdering.

Notera att detta pris är en uppskattning och därför kan det skilja sig från priset du faktiskt får när vi sedan köper din mobil. Fast du har ingen anledning att oroa dig, i 80 % av fallen köper vi din mobil för samma pris eller högre än den uppskattade värderingen.

2. Slutligt pris (expertvärdering)

Efter att du värderat din telefon på vår sajt behöver du skicka in den till oss. För att du ska slippa köpa lådor och betala frakt och porto, skickar vi ut allt du behöver för att skicka tillbaka telefonen till oss. Allt du behöver göra är att lämna en intresseanmälan till oss.

När telefonen väl anlänt till oss tar våra mobilexperter över. Deras jobb är att granska din telefon i detalj för att avgöra hur bra både hårdvara och mjukvara fungerar innan den värderas. Under denna process återställs också telefonen till fabriksinställningar och eventuella reparationer görs på hårdvaran.

Så här får du betalt när vi köper din mobil

Den kanske bästa fördelen när vi köper din mobil är att du får betalt omedelbart och direkt till ditt bankkonto. Så fort du har skickat in telefonen till oss kommer den att värderas. Därefter betalar vi ut pengarna till dig direkt.

Alla betalningar sker med vanliga banköverföringar inom Sverige vilket innebär att det tar max 3 bankdagar för pengarna att nå ditt konto. Till skillnad från när du säljer mobilen till en annan privatperson som du inte känner, kan du lita på att vi alltid betalar det belopp vi har kommit överens om i tid.

Vi har även prisgaranti

Som pricken över i:et erbjuder vi prisgaranti när vi köper din mobil. Garantin innebär att vi matchar värderingen av en telefon om en annan operatör har erbjudit dig ett högre pris. Skulle det vara så behöver du ta en skärmdump på priset du erbjudits för telefonen och skicka in det till oss, så löser vi en kompenserande betalning.

Anledning till att vi kan erbjuda en prisgaranti är för att vi vet att vi har marknadens mest träffsäkra priser och vår värdering ligger nästan alltid högre än våra konkurrenters.

Få ett uppskattat pris direkt på hemsidan